Werkwijze Frances

Een nieuwe opdracht zie ik altijd weer als een nieuwe uitdaging. Ook al lijken de opdrachten vaak enorm op elkaar, ze zijn nooit helemaal hetzelfde. Iedere gemeente heeft zo zijn eigen specifieke complexiteit. En dat maakt het werken in dit werkveld en bij meerdere gemeenten zo leuk en afwisselend, maar vaak ook leerzaam. Waar ik me bij de ene gemeente meer kan focussen op de kwaliteit van de Basisregistratie personen (baseline inconsistenties), hou ik me bij een andere gemeente meer bezig met het inrichten van de werkprocessen, het werken met de burgerlijke stand of juist weer het opleiden van medewerkers. Veel afwisseling en dynamiek op die manier en dat is ook wat ik zoek in mijn opdrachten.

Ook al kom ik bij veel gemeenten die ik al ken of waar ik vanuit mijn PinkRoccade tijdperk al over de vloer kwam, een eerste dag gaat toch wel vaak op aan kennismaken. Kennismaken met degene die mij op ICT moet voorzien van de juiste wachtwoorden en toegang tot het systeem, kennismaken met degene die mij een tag moet zodat ik ook zelfstandig naar binnen kan en soms ook kennismaken met mensen op andere afdelingen waar ik mee samen moet kunnen werken.

Als ik een inlog heb ontvangen en een werkplek heb kan ik direct starten. Ik zeg altijd leg mij uit waar de wc is, waar ik thee kan halen en waar de printer staat en geef me een stapel werk en dan ga ik wel aan de slag.

Dat is het voordeel van het hebben gewerkt bij veel gemeenten, je past je makkelijk aan en het werk ken ik inmiddels als geen ander. Maar door de ervaring weet je wel dat gemeenten binnen de wettelijke kaders ook hun eigen werkwijze hebben in bepaalde processen. Daarom vraag ik ook altijd dingen zoals welke omschrijving in het vak brondocumenten moet komen te staan (werken ze daarin conform de handleiding uitvoeringsprocedures?) en of zij bijv. bij het aanleggen van een persoonslijst nog bepaalde andere gebruiken hanteren.
Als ik dat soort dingen weet kan ik fijn zelfstandig starten.

Naast het wegwerken van achterstanden of het leveren van handjes, vind ik het ook belangrijk dat er een stukje kennisoverdracht plaatsvindt, immers wanneer ik weer weg ben zullen de medewerkers bepaalde werkzaamheden ook zelfstandig moeten kunnen uitvoeren. Wanneer hier de tijd en mogelijkheid voor is vind Ik het altijd fijn als er gemotiveerde medewerkers zijn, die graag willen leren en waarmee ik samen aan de slag kan om bepaalde casussen op te lossen. Zo wordt er ook een stukje kennis geborgd binnen de organisatie en krijgen mensen ook de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen.

Ik ben dan ook een zelfstandige teamplayer die zelfstandig aan de slag kan gaan om achterstanden, maar ook graag samenwerkt met de medewerkers om te werken aan een goede kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. Zo heeft de gemeente een stukje kennisborging op het moment dat ik weer aan een volgende opdracht begin.

About the Author

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Leave a Comment:

All fields with “*” are required