LIEVENDAAL BIER, dat wil jij toch ook!De Buizerd streek zich eens door zijn alsmaar grijzer en dunner wordend verendek, nam nog een trage slok en dacht aan de mooie koperen ketels waarin bier wordt gebrouwen, de smaak van mout en hop. Zuiver water waarin de zalmen nog vrolijk rondzwemmen. De proefmeester die af en toe een slokje pakt om te weten hoe de smaak is.

Ambachtelijk werk.

Resultaat dat er mag zijn.

Eerlijk en helder.

Kwaliteit naast kwantiteit

En afspraken die worden nagekomen;

Ja, daar staan wij voor, Frances Jansen en Remie van Oosterhout van de VOF Lievendaal .

En deze eigenschappen delen wij graag met u.

Dit zijn de drie bieren die wij als relatiegeschenk voor u hebben (met ons etiket natuurlijk!):


Tripel Klok

Alc. 8,5% - Brouwerij Boelens (Belsele)

Beschrijving: Blonde tripel, van hoge gisting, met hergisting op fles.

Ingrediënten: Gerstemout, Cascade hop, gist, water.

Geproefd:  Prachtig aroma met geur van geklaarde boter. Fris fruitig van smaak, met een stevig (hop)bittere afdronk, die mooi blijft hangen in een granige, beetje zoete doch vrij droge afdronk en nasmaak. Een echte uitspringer tussen de Belgische tripels, zeker omdat de brouwer nogal speels is omgesprongen met de hop.


Wordt gebrouwen sinds 1994, aanvankelijk als Waas Klok Bier Tripel, verwijzend naar de bijnaam van de Belsenaren: ‘kloklappers’. Anno 1722 maakte een vagebond de Belsenaren wijs dat hij de gebarsten klok van de Sint-Andreas en Gislenuskerk kon herstellen. Hij ging er echter vandoor met de zak vol goud en zilver die de inwoners voor zijn betaling verzameld hadden, zonder de klok te herstellen.

Dulle Griet

Alc. 6,5% - Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij is nog een van de weinige brouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen- dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen- zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Al sinds de oprichting van de brouwerij staat de kwaliteit van het bier op de eerste plaats. Door strenge eisen te stellen aan de grondstoffen- het zeer nauwkeurige brouwproces en het vakmanschap van de brouwers is zij in staat deze unieke producten te maken.


Deze producten verdienen dan ook echt de unieke namen. De namen van de bieren zijn veelal verbonden met oude volksverhalen zoals over "De Lamme Goedzak"of over "De Dulle Griet". De brouwerij en haar bieren zijn een echt monument voor bierdrinkers.


De “Dulle Griet’’ is het monumentale- gietijzeren kanon dat de Gentenaren in de 16de eeuw gebruikten in de strijd tegen de Spanjaarden. Het is een dikke 5 meter lang en weegt 12.250 kg. Men kan er projectielen mee afvuren met een gewicht tot 295 kg. Het bier 6-5%: mooie- beigekleurige- volle schuimkraag. De kleur van het heldere bier is donker bruinrood. Een eerder bescheiden fruitige neus. De smaak is vooral zoetig van drop met een bitterig tintje nadien. Redelijk wat prikkeling op de tong. De nasmaak is bitterig en de afdronk droog.

Metius

Alc. 5% - Brouwerij 1573

Metius is een New England IPA met 5% alcohol. NEIPA is een nieuwe bierstijl, oorspronkelijk uit Vermont, USA, maar uiteindelijk ook in Holland beland.


Metius is een full-bodied, intens fruitig bier met een aangename bitterheid.


Adriaan van Alcmaer, van een familie van glasblazers, wis- en sterrenkundigen, was vestingbouwkundige en burgemeester van Alkmaar in 1573. Door zijn eigen visie op het gebied van fortificaties verwierf hij de eretitel “Stercktebouwmeester der Vereenighde Nederlanden”. Hij was de eerste Nederlander die het getal π (pi) tot op zes decimalen nauwkeurig wist te definiëren.


Bekijk ook onze Social Media

Copyright 2018, Lievendaal VOF